ΗΜΕΡΙΔΑ: «Ο Παλαμάς στην εκπαίδευση»

Την  ημερίδα διοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Welcome to UP, σε συνεργασία με τη «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», στις 18. 10. 2023, 10 π.μ.-12 μ.μ., στην οικία γέννησης του ποιητή Κωστή Παλαμά, οδός Κορίνθου 241, Πάτρα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, συζήτηση και γνωριμία με τον χώρο (Συντονισμός: Άννα-Μαρίνα Κατσιγιάννη). 10 π.μ. Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα και από την Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αγγελική Ράλλη (μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της Στέγης γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»).

Ζωντανή Μετάδοση

Πρόγραμμα Ημερίδας

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, συζήτηση και γνωριμία με τον χώρο

(Συντονισμός: Άννα-Μαρίνα Κατσιγιάννη)

🕒 10 π.μ.

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα και από την Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αγγελική Ράλλη (μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»).

🕒 10.15 π.μ.
Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, «Οι καημοί της λιμνοθάλασσας. Μία απόπειρα για νέα ανάγνωση».
🕒 10.30 π.μ.
Δέσποινα Ι. Δούκα, Δρ. Φιλολογίας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά», «Ο Κωστής Παλαμάς στα Νέα Προγράμματα Σπουδών της Λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
🕒 10.45 π.μ.
Θεοχαρούλα Νιφτανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια  Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Πατρών, «Η ‘Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς’ και τα οφέλη της για τον/τη φοιτητή/τρια του Πανεπιστημίου Πατρών».
🕒 11 π.μ.
Δώρα Μέντη, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ, «Μαθητές, φοιτητές και μάχιμοι εκπαιδευτικοί εξερευνούν την ποίηση και την Αθήνα του Κωστή Παλαμά».
🕒 11.15 π.μ.
Συζήτηση
🕒 11.35 π.μ.
Ξενάγηση στον χώρο
Οργανωτική Επιτροπή
  • Αικατερίνη Κωστίου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας
  • Ιωάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας
  • Άννα Κατσιγιάννη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας
Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για ανάγνωση του βιβλίου που σας ενδιαφέρει, συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία.